sunnuntai 14. toukokuuta 2017

puolessa välissä!

Keskiviikosta 10.5 eteenpäin oli vähän hiljaisempaa johtuen pilvisemmästä säästä. Silloin etenkin turistit lähtevät saaren pääkaupunkiin. Pääsin kuitenkin joitakin töitä tekemään.
Keskiviikkona leikkasin yhden pojan hiukset ihan perus ananasmallisesti. Asiakas oli käynyt aikaisemminkin, joten Tuula tiesi mitä pojalle tehdään. Tein myös yhdelle nuorelle kreikkalaiselle tytölle pesun, föönauksen ja suoristuksen. Hänellä oli siis luonnonkiharaa ja pörröisyyttä hiuksessa. Tein hänelle lopuksi vielä letit sivuille.

Kuvaa leikkauksesta.



















Torstaina 11.5 minulla oli vapaapäivä. Perjantaina 12.5  tein uudestaan samalle naiselle, joka kävi alkuviikosta hoitokäsittelyn ja föönauksen. Tuula leikkasi myös hänen hiuksensa tällä kertaa lyhyempään malliin, jotta hiuksest saataisiin paksumman oloinen. Harjoittelin myös uudenlaista letitystekniikkaa harjoituspäähän. Tässä siis nauha oli yhtenä osiona. Tämä letti sopii hyvin vaikka lapsille, eikä se ole kovin hankalakaan.

Nauhaletti

Lähdimme Tuulan kanssa illalla vielä käymään saaren pääkaupungissa. Kävelimme läpi ostoskadun kaupat ja kävimme myös syömässä lähellä satamaa. Täällä on kyllä aina niin hyvät ja edullisemmatkin ruuat, kun Suomessa! 











Lauantaina 13.5 tein harjoituspäähän taas erilaisia lettejä. Harjoittelin samaa lettiä, jota tein eilen mutta nauhan tilalle otin hiusosion. Toisena lettinä tein vetoketjulettiä. Mun mielestä se oli ainakin alussa aika haastavaa, että ymmärsi mihin mikäkin osio pitää laittaa. Kolmantena innostuin harjottelemaan ihan perus hollantilaista lettiä pienemmissä osioissa. Eli viisi pientä hollantilaista samaan päähän. Täällä monet kyselevät lettejä ja usein föönauksen tai leikkauksen jälkeen saatetaan joku letti tehdä. Teinkin siis myös tytölle latvojen tasauksen ja tämän jälkeen vesiputousletin niin, että toisen osion vedin alakautta ja toisen yläkautta. Kokeilin tätä ihan vain kokeiluna mutta letti oli oikeastaan aika kivan näköinen!



Vesiputousletti

Vetoketjuletti

pienet hollantilaiset

Pesin myös Tuulan asiakkaiden hiuksia ja leikkasin allover-leikkauksen toisen kerran.



Voisin vaikka kertoa yleisesti mun mietteistä nyt, kun JO PUOLET tästä matkasta on takana, Eka viikko oli aika vaikea. Onneksi olin jo varauunut siihen etukäteen niin ei tullut niin puskista kaikki ne tunnemyrskyt jne. Kaikki oli vaan vielä niin uutta ja se, että mulla on kaikki Suomessa. Oli niin outoa vaan tulla tänne vieraaseen maahan ja kulttuuriin.. Se tuntui aluksi niin oudolta, kun ihmiset ovat täällä niin ystävällisiä ja puhelijaita. Myös se, että en ole aikaisemmin ollut yksin ulkomailla ja nyt asun täällä yksin tuntui hiukan vaikealta. Koti-ikävä iski melko äkkiä ja se näkyi erilaisina tunnepuuskina. Joku varman ajattelee, että miten täältä joku voi kotiin ikävöidä mutta kyllä sitä vaan läheisiä tulee ikävä ja kaikkea sitä helppoa ja tuttua mitä Suomessa on. Myös se, jos jollakin läheisellä Suomessa on jotakin missä hän tarvitsisi mun tukea, niin tuntuu vaikealta olla avuksi täältä käsin. Melkein pitäisi pystyä olemaan kahdessa paikassa saman aikaan. Se nyt ei oo mitenkään vaan mahdollista. Säästä en todellakaan valita, olen niin lämpöihminen, että tästä syystä voisin vaikka jäädä tänne, kun nyt ne Suomen säät eivät oikein ole huipussaan." Eihän näitä Suomen säitä voi nauramatta ennustaa"  vai miten se meni hahah. 

Toinen viikko menikin jo nopeammin ja suurimmasta koti-ikävästä on  selvitty. On ollut enemmän töitä ja tekemistä niin ei sitä huomaakaan, kun kohta jo ollaan takaisin Suomessa. Olen oppinut uutta ja kerrannut vanhaa ja usaltanut jopa tutustua uusiin ihmisiin. Sekään ei meille Suomalaisille ole kovin tyypillistä, että mentäisiin yksn ulos etsimään kavereita. Mielummin mennään ulos niiden tuttujen tyyppien kanssa. Haluaisin kasvaa ulos tästä ajatuksesta.. Kyllä se kielitaitokin kehittyy sillä, että pääsee juttelemaan ihan vaan mukavia uusien tuttavuuksien kanssa. 

Tämmösiä juttuja mulla tällä kertaa, moi moi!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti